Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Péterffy Roni

2015.04.16

Név: Péterffy Veronika, azaz Roni 

Kor: 14/ 15 éves

Születésnap: Június 10.

Horoszkóp: Ikrek

Magasság: 156 cm

Súly: 54 kg

Külső leírás:

Nem túl magas a maga százötvenhat centijével, így mindig a tornasor legutolsó tagjaként szerepelt. Világos, selymes bőre van, ami mindig finoman illatozik valamilyen édes, cukorkaillatú parfüm végett. Arca kerekded, szemei hatalmas, élénkzöld színűek, amiket erősen sminkel, amolyan cicaszem stílusban. Ajkai teltek, és ritka alkalom, hogy ne pompáznának kirívó, vörös színben.

Bár még ha néha lekezelően is tekint a világra, tekintete perzsel és még abban is perverz gondolatokat ébreszt, aki azt gondolta magáról, sosem jutna ilyesmi eszébe. Néhanapján szemüveget hord. Világosbarna haja régen minden nap egyenesre volt vasalva, ma már általában eredeti göndörségében hordja, és van benne pár rózsaszín melír. 

Öltözködését minél sötétebb, szinte mindig fekete, feltűnőbb ruhadarabok jellemzik. Imádja a combig érő zoknikat, és a macskás kiegészítőket. 

 

Leírás:

Lázadás és művészlélek. Na de hogyan fér meg e két tulajdonság egymás mellett? Soha nem fért meg, és nem is fog, erre tökéletes példának ott van Petőfi. Talán annak köszönheti ezt a kétegyénűségét, hogy az ikrek jegyében született, talán nem.

Az a fajta csaj, akitől mindig is óvtak a szüleid. Roni az, akit ha meglát egy új tanuló az iskolában, rögtön odasúg valakinek, hogy: „Mi a neve?”

Tipikus vicces nőszemély, akinek be nem áll a szája, s úgy ömlik belőle az idiótaság, mintha lenne benne egy kis szerkezet, ami leállás nélkül gyártja. Ki tudja, lehet így is van, hisz Roni egy igazi poén gyár, nála nincs olyan, hogy sírás, vagy kihasználatlan beszólási esély. Szóval tud ő beszélni, és rá mondják azt, hogy van egy dumája. Emellett imád nevetni és nevettetni, lételeme a vidámság. Ha az ember vele van, igen nagy az esély arra, hogy röhögőgörcsöt kap. Sok alpári baromságot képes benyögni, és úgy nevetett meg másokat, hogy ő azt észre sem veszi. Amit ő nem viccnek szán, és komolyan gondolja, sokan azon is szakadnak.

Persze akad ebből gondja is, mikor rossz helyen jártatja a száját, vagy éppen csendben kéne lennie. Tudja mindennek a következményét, de túl merész csajszi, élvezi, ha a határokat feszegetheti. Nos, ha valami rosszul sül el, akkor így járt, vigyorogva tűri a büntetést. Az iskolában a "saját köreivel" (ergo a többi menővel) lógott együtt, addig a bizonyos februári napig...

Önfejű és magabiztos, ami tulajdonképpen a folytonos népszerűségének köszönhetően alakult ki benne. Neki aztán nem mondod meg, hogy mit csináljon, vagy mondjon. Nagyon egoista, szereti mások alá dörgölni, hogy magasabb rangú nála, persze csak ha a helyzet megkívánja. Ámde mindemellett mélyen legbelül egy esetlen kislány, aki vágyik arra, hogy védjék, és retteg attól, hogy egyedül marad. Különösképpen legjobb barátjára érzékeny. Folyton pörög és ránézésre egy vad, szófogadatlan, magának való kis csitrire gondolhatunk, ami mondjuk egy részben igaz is. Mondjuk úgy, nehezen kezelhető. Képes nekimenni a nála háromszor nagyobb férfinak és nőnek is egyaránt, ha valami nem tetszik neki. Irtózik a komoly emberektől, szerinte mindegyik csak egy fapofa.

Az optimista mosoly, és magabiztos tekintet mögött érzékeny lélek lakozik, ami csak nagyritkán mutatkozik meg.

A védtelen embereknek, akiket bántanak mindig támaszt nyújt, ámde már egyre kevésbé helyezi mások boldogságát a sajátja elé. Rájött, hogy nem éri meg.

Szeret táncolni, tehetsége is van hozzá, de sem ezt, sem a tanulást nem veszi komolyan. Véleményét mindig nyíltan kimondja, számára az őszinteség a legfontosabb. Az emberek 50%-ának egy nagyképű csaj jut eszébe, amikor először meglátják, ez valószínű azért van, mert sokszor gyűlölettel néz a világra, és tekintetéből meg nem értettség sugárzik. Ámde, ha valaki elkezdi piszkálni, és egész véletlenül mégiscsak beszédbe elegyedik Ronival, a lány hamar a bűvkörébe keríti.

Amint a Budapesti iskolájába kezdett járni, ő lett a suli királynője/réme. Nézőpont kérdése. Természetesen a pozícióján osztozik a legjobb barátjával, Erikkel. Mára már sok dolog változott, Roni inkább kerüli a balhét. 

Érdekességek:

- Kedvenc színe a fekete.

- Imádja a marcipánt, bármennyit meg tudna belőle enni, valamint ugyan így áll a mekis kajához.

- Asztmás.  

- Meggyőződése, hogy hülyeség valami olyanban hinni, ami nincs. Bár, a mi Ronink szerint semmi sincs…

- Imádja a kínai kávét, és az energiaitalt.

- Utálja a gyáva embereket.

- Nyíltan felvállalja, hogy biszexuális.

- Van egy Rómeó nevű fekete macskája, és egy Sonic nevű csivavája.

- Csak a piros Malborot és a Lifát képes elszívni.

- Priusza is van már (bolti lopás, közterület rongálás).

- Enyhén kleptomániás, amiből próbál kigyógyulni, eddig sikeresen halad.

- Anyai nagymamája japán származású.

- Régen munkálkodott zsebtolvajként, ennek köszönhetően kiváló reflexekkel, és gyors reakcióval rendelkezik.

- Van egy kulcs alakú óra-nyaklánca, amit "M"-től kapott. Mindig magánál hordja.

Élettörténet: Az apját nem ismeri, anyja elmondása szerint még a kislány születése előtt lelépett. Roni csak annyit tud róla, hogy egy igazi nőcsábász volt, és értett a költészethez. Roni gazdag családban nőtt fel, de ezt sohasem firtatta.